Фъстъчени бонбони „Сникърс“

Необходими съставки:P1150685

300 гр овесени ядки

400 гр фурми (1 кутия Ирански фурми „Мириам“ или нещо от сорта… 🙂 )

2 с.л. фъстъчен тахан

200 гр сурови био фъстъци

1 ч.л. цейлонска канела

1 ч.л. хималайска сол

 

Начин на приготовление:

Смиламе овесените ядки на брашно. Измиваме фъстъците с вода и ги объркваме с хималайската сол. Изпичаме ги във фурна на 150°С за 15 минути и след като изстинат ги смиламе. Тук трябва да внимаваме да не прекалим със смилането на фъстъците, понеже забелязах, че те доста бързо си пускат маслото и започват да стават на крем. На нас са ни необходими като трохи, а не като масло, така че не ги мелим повече от 2-3 секунди с бързооборотен блендер или 5-6 секунди с обикновен. Измиваме фурмите и ги почистваме от костилките. Смиламе и тях с 50 мл вода с OmniBlend My Friend , докато се получи гладък крем. Смесваме всички съставки без смлените фъстъци и замесваме тесто. Оформяме еднакви по големина бонбонки и ги овалваме във фъстъците. Подреждаме готовите бонбонки в кутия за бонбони или подходящ за поднасяне съд.

Това се оказа доста сполучлива рецепта и затова я споделям. Името произлезе от първата реакция на дъщеря ми, когато ги опита, а именно… „Сникъъъъъъъъъъъърс“ … и всичко просто си дойде на мястото 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s