Фъстъчени бонбони „Сникърс“

Необходими продукти:P1150685

300 г овесени ядки

400 г почистени фурми

4 с.л. фъстъчен тахан

200 г сурови фъстъци

1 ч.л. цейлонска канела

1/4 ч.л. хималайска сол

Начин на приготовление:

Смиламе овесените ядки на брашно. Измиваме фъстъците и ги объркваме с хималайската сол. Изпичаме ги на 150°С за 15 минути и след като изстинат ги смиламе. Тук трябва да внимаваме да не прекалим със смилането на фъстъците, понеже забелязах, че те доста бързо си пускат маслото и започват да стават на крем. На нас са ни необходими като трохи, а не като масло, така че не ги мелим повече от 2-3 секунди с бързооборотен блендер. Измиваме фурмите и ги почистваме от костилките. Смиламе и тях със 100 мл вода,  докато се получи гладък крем. Смесваме всички съставки без смлените фъстъци и замесваме тесто. Оформяме еднакви по големина бонбонки и ги овалваме във фъстъците. Поставяме готовите бонбонки в хартиени кошнички за бонбони и ги подреждаме в кутия за бонбони или подходящ за поднасяне съд.

Това се оказа доста сполучлива рецепта и затова я споделям. Името произлезе от първата реакция на дъщеря ми, когато ги опита, а именно… „Сникъъъъъъъъъъъърс“ … и всичко просто си дойде на мястото 😀 ❤

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s