Тарта с „Райски крем“

Аз сложих 😉 P1150609

За блата:

2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар мусковадо

1 1/2 ч.ч. козе кисело мляко (от село)

1/2 ч.л. сода (за млякото)

1/2 ч.л. сода (за брашното)

1/2 ч.л. лимонтузу (за брашното)

2 с.л. какао

50 г краве масло

малко ванилия

За крема:

500 г райски ябълки

200 г фурми

2 с.л. рожково брашно

2 с.л. лешников тахан

За сиропа:

2 к.ч. вода

2 к.ч. захар мусковадо

20 г краве масло

50 г шоколад „Гайо“ натурален

1 ч.л. инстантно кафе

Начин на приготовление:

Разбъркваме сухите съставки за блата. Изсипваме содата в киселото мляко и го разбиваме, докато кипне. Прибавяме го към сухите съставки, прибавяме и разтопеното масло и разбъркваме всичко добре. Изсипваме тестото в  намазнена тава за печене и печем на 170°С за 40 минути. Почистваме райските ябълки и ги обелваме. Почистваме и фурмите от костилките. Смесваме всички съставки за крема в каната на блендера и разбиваме за няколко минути, докато се получи хомогенна смес. В купа смесваме съставките за сиропа и го слагаме на котлона да се загрее, за да се разтопят шоколада и захарта. След като блата изстине хубаво, го заливаме с горещия сироп и покриваме обилно с крем. Рецептата може спокойно да се направи и постна със соево кисело мляко и кокосово масло, но аз я приготвих за много специални мои приятели, вегетарианци и затова реших да има млечно-шоколадов вкус с лек лешников нюанс ❤

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s