Картофена яхния с кестени и праз

Необходими продукти за четири порции:P1150587

1000 г картофи

500 г кестени

1 стрък праз

4 моркова

2 глави кромид лук

1 ч.л. калиева сол

1/2 ч.л.куркума

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. сминдух

1 ч.л. чубрица

1 с.л. типово брашно

1 с.л. нахутено брашно

1 с.л. шарлан

 

Начин на приготовление:

Сваряваме кестените и ги обелваме. Почистваме останалите зеленчуци и ги нарязваме на едри парчета в тавата за печене. Посипваме ги с подправките и брашната и заливаме с вода да се покрият. Разбъркваме всичко добре и печем в предварително загрята фурна на 170°С за 30-40 минути.

Не мислех да пиша рецепта, но толкова много ми хареса, че не се стърпях 🙂

 

 

 

 

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s