Оризова торта

Продукти:

p1150210

300 гр овесени ядки

2 сл рожково брашно

2 сл какаови зърна(смлени или счукани)

1 кутия обезкостени фурми (мириамки)

1 бр кокосов орех

200 гр оризов флейк

4 сл мед или агаве сироп

2 чл канела

4 чл кокосова захар – за поръсване

няколко капки ванилова есенция и няколко ромови стафиди

Приготовление:

Пробиваме кокосовия орех в по-меката дупчица, за да изтече водата и го счупваме с помощта на чук. Обелваме месцето с картофобелачка, нарязваме го в блендер и разбиваме с 2 чч гореща вода за около 5 минутки. С получената кокосова смес заливаме оризовия флейк. Прибавяме мед или агаве сироп, ванилията, разбъркваме и покриваме с найлонче или слагаме капак, за да се запари хубаво оризчето. Може да се използва и обикновен ориз, като се сварява предварително 1:2, накрая се прибавя кокосовото мляко и се оставя да си го поеме, след което се овкусява. Смиламе си овесените ядки в блендер. Към полученото брашно прибавяме рожковите, 1 чл канела, какаото, ромовите стафидки и разбитите с 1 чч вода фурми. Замесваме твърдо тесто и го разстиламе във форма за торта, като повдигаме леко по краищата на формата. Изсипваме върху него кокосово-оризовата смес и поръсваме с кокосовата захар и 1 чл канела отгоре. Тортата е изключително приятна, особено за хора, които харесват вкусът на така известният сладкиш, от едно време, „мляко с ориз“ 😉

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s