Домашни шоколадови бонбони

Продукти:P1140671

200 гр Кулинарен Гайо шоколад

100 гр Корнфлейкс

100 гр сушени череши

1 сл какаово масло

1 сл кокосово масло

 

Приготовление:

Разтапяме на водна баня шоколада и прибавяме кокосовото и какаовото масло, за да се разтопят и смесят хубаво. Във силиконови форми за бонбони, за лед или за мъфини слагаме по няколко черешки, заливаме със шоколад и поръсваме корнфлейкса.

P1130908Вариантите за домашни бонбони са безброй. Може да се сложат ядки или някакви други плодове, като годжибери или стафиди, според вкуса и предпочитанието на всеки. Когато се използва готов кулинарен шоколад, не е необходимо да се добавят масла, но аз слагам, някак по лъскави ми се получават бонбонките. Има вариант да се направят и с какаова маса, която представлява, просто смлени какаови зърна и е твърда по консистенция. Та на нея вече задължително и се прибавя какаово масло и захар. Долу-горе 1:1 и може и малко кокосово, но малко, че иначе много бързо се топят бонбоните и не е много удобно за консумация, освен ако не е целта да омажете някой с шоколад де 😉 тогава слагайте много кокосово масло и гледайте какво става ❤ Абе с шоколада шега не бива, изкушаващо вкусен и съблазнителен грях, но както всеки грях, когато е създаден и изяден в името на любовта, не се брои ❤

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s