Брауни с лешници

Продукти:P1140256

400 мл нахутена вода

1 1/2 чч захар

2 чч брашно

2 сл рожково брашно

1 шепа лешници

1 чл сода

1 чл лимонтузу

няколко капки ромова есенция или направо 50 мл хубав, ароматен ром 😉

За топинга:

2 сл лешников тахан

2 сл смлени какаови, сурови зърна или направо някакво хубаво какао, а който не е фен, може да сложи рожково брашно вместо него 🙂

4 сл петмез от рожкови

Приготовление:

Започваме да разбиваме нахутената вода с миксер и като вземе да става на пяна, прибавяме 1 чч захар (може да е някоя кафява, която си ползвате). Когато започне да се сгъстява още, прибавяме и останалата половин чаша и разбиваме, докато не се получи твърда пяна, като за целувки. Към нея прибавяме рожковото брашно, рома и брашното, в което трябва да сме разбъркали содата и лимонтузуто.

Разбъркваме всички съставки, внимателно, да не спада много пяната, прибавяме натрошените лешници и изсипваме в тава, върху хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за 5-10 минути и намаляваме на 140°С за още 30 минути. След като се охлади, намазваме с топинга и режем на парчета. В топинга няма нищо специално, просто разбъркваме всички съставки и готово, а може и направо да се намаже обилно с  „Гайо“ течен шоколад 😀 . На който не му се занимава да си прави какаово-лешникова паста, вече може да си вземе готова.

Това Брауни е за по-специални случаи, понеже не е много здравословно, но пък за сметка на това е мнооого вкусно и за някой празник може да си повдигнем допълнително настроението с едно парче от шоколадовата наслада ❤

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s